A szitanyomás ott kezdődik, ahol más nyomdatechnikák véget érnek!

A szitanyomás lényeges tulajdonsága, eltérően a többi eljárástól, a nyomtatott festékréteg vastagsága. A nyomat tulajdonképpen kiemelkedik a hordozó felületéből. Használható bármilyen festékkel, (speciális, fényvisszaverő, világító),

szinte bármilyen anyagra (textil, fém, üveg, kerámia, műanyag, karton, fa, szövet).   

A különösen vastag festékréteg felhordása lehetővé teszi, hogy részletgazdag nyomatokat hozzunk létre sötét alapanyagra is, és a nyomat tökéletesen fog fedni.

Forduljon hozzánk bizalommal!

Szitanyomással foglalkozó céget keres?

Tekintse meg ajánlatainkat és rendeljen még ma!


Transzfernyomás

Vannak olyan esetek amikor semmilyen más technológia nem adja azt az eredményt, mint a transzfernyomás.

Durva és nehezen emblémázható felületekre ajánlott, kiváló nyomatokat adó technológia. pl.:egérpad, póló, baseball sapka, táska, munkaruha, esernyő,

széldzseki, esőkabát, nyakkendő.

Bizonyos esetekben ez a módszer általában a termék jellemzői miatt lényegesen jobb eredménnyel alkalmazható mint a direkt szitanyomás.

Lényegében matricát készítünk úgy, hogy a grafikát speciális papírra szitázzuk. Az így elkészített matricát speciális hőprés segítségével magas hőmérsékleten egyenletes nyomással “rögzítjük” a termékre.

Grafikai előkészítés

Mindenkinek van  elképzelése arról, hogy mit szeretne megjeleníteni az általa választott terméken. Több látványterv is készül, amiből partnerünk kiválaszthatja a neki tetszőt. A  látványterv jóváhagyása után kezdődhet a szitanyomás.


arajanlat

Szitanyomással nem érhetik kellemetlen meglepetések mosáskor!

Szitanyomás, rövid határidővel, időtálló, minőségi minták, feliratok, válassza az eljárást, és nem érhetik kellemetlenségek mosáskor!

Vannak olyan mintázott pólók, textíliák, amik igencsak kellemetlen meglepetéseket okozhatnak mosáskor. A feliratuk, mintájuk idő előtt kopásnak indulnak, így például az ajándékba kapott felsőrész elég hamar használhatatlanná válik. Amennyiben Ön nem szeretne ilyen váratlan helyzetekkel számolni, ajánljuk figyelmébe a szitanyomást a póló, egyéb textília emblémázáshoz!

szitanyomás nem okozhat csalódást, az eljárással igényes, időtálló minták készülhetnek el. Nagyon jól bírják a mosást, kellően tűrik az intenzív igénybevételt, garantáljuk, hogy maximálisan elégedett lesz. Cégünk kiemelt figyelmet fordít a festékanyag minőségére is, ez pedig szintén hozzájárul a tartós végeredményhez.

Tapasztalja meg Ön is az eljárás előnyeit, és adja le rendelését mihamarabb! Ha bővebb információkra lenne szüksége, keressen bennünket bizalommal a megadott elérhetőségeinken, ahol készséggel állunk az érdeklődők rendelkezésére.

szitanyomás
szitanyomás

A szitanyomás reklámpólóhoz is ideális technika!

szitanyomást olyan megrendelésekhez ajánljuk, amik nagyobb darabszámban igényelnek textilnyomást, például céges pólók elkészítéséhez. Természetesen néhány darabos megrendelést is el lehet készíteni, de figyelembe kell venni az ár-érték arányt is. Minél több póló van, annál kevesebbe kerül darabonként.

A szitanyomás minőségét meghatározza a szakértelem, amivel készítik. A felhasznált festéket precízen kell bekeverni, ismerni kell a szükséges utómunkákat és nem szabad megalkudni a termékek minőségét illetően sem. Az az ideális, ha vízbázisú a szitanyomáshoz használt festék, mert az bőrbarát, valamint környezetbarát a többi festékhez képest.

szitanyomással olyan reklámpólókat készíttethet, amik nem mennek tönkre mosás, vasalás, gyűrődés hatására sem, nem utolsó sorban pedig igényesek és szépek is! A pólónyomáshoz szükség van vektoros grafikára a logóról, mintáról, a minta helyének meghatározásáról és annak méretéről is.

Amennyiben megbízható helyen szeretné elkészíttetni a szitanyomást, lépjen kapcsolatba velünk a honlapunkon szereplő elérhetőségeink egyikén!

Érdekesség: A szitanyomás története

A szitanyomás pontos eredete nem ismert, ám az biztos, hogy a Távol-Keleten már évszázadokkal ezelőtt is használták ezt a technikát. Mivel segítségével lehetőség van arra, hogy részlet gazdag nyomatokat hozzunk létre, így bár Európában csak a tizenkilencedik század folyamán került előtérbe, mind a mai napig nem merült feledésbe.

A textilipar a gépesítések koráig a szitanyomást főleg selymek díszítésére használta, hiszen könnyen lehet vele látványos mintákat létrehozni. Népszerűsége a jó kihasználhatóság mellett valószínűleg a technika egyszerűségén is alapult – a szitanyomás lényege nem más, mint hogy a „szitaként” használt szövet egyes részei áteresztik a festéket, míg más részei nem, így pedig a minta sablonja többször is felhasználható. A gépesítés után természetesen fejlődött a technika, mígnem eljutottunk a mai állapotáig, ahol már egyedi megrendelésekhez, de akár tömegtermékekhez is jól használható.

Önnek is van egy jó ötlete, amelyet szitanyomással valósítana meg? Keressen minket bátran!

Szitanyomás
Mindent a szitanyomásról

Mindent a szitanyomásról

A szitanyomás a síknyomás csoportjába tartozó, sokszorosításra szolgáló grafikai eljárás, amellyel többszínű nyomat létrehozása is lehetséges. A szitanyomás különlegessége abban rejlik, hogy a festéknek vastagsága van, azaz kiemelkedik a hordozó felületéből.

A szitanyomáshoz szinte bármilyen anyagú hordozó használható, sőt, az enyhén íves felület sem akadály. Kezdetben, vagyis több száz éve textilnyomásra használták a technikát, majd a XIX. századi Európában, Lyonban kezdték újra feléleszteni, a híres lyoni selyem díszítéséhez. Napjainkban a szitanyomás lényege, hogy egy eredetileg műanyag szövetet fényérzékeny anyaggal vonnak be, és erre egy sík filmet tesznek. Ezután erős fénnyel ráexponálják a mintát, előhívják, és kimossák a szitát. A szitán megjelenik a minta, ezzel a festék útja szabaddá válik. Többszínű szitanyomás esetén színenként külön sziták szükségesek.

Ha szitanyomásra van szüksége, a legjobb, ha hozzánk fordul, hiszen modern eszközökkel, tapasztalt kollégákkal és kedvező árakkal várjuk!

Póló szitanyomás – Ha széleskörű lehetőségeket keres!

A szitanyomás egyik hatalmas előnye, hogy nagyon tág határok között lehet a segítségével alkotni, ami annak köszönhető, hogy hatalmas változatosság van a lehetséges hordozóanyagokat illetően és a festékek terén is.

A pólók szitanyomása nem új keletű technika, de éppen ezért roppant kiforrott és hatékony módszerekkel dolgozunk, mikor ilyen típusú munkát bíznak ránk. A grafikák a textilre akár több formában is felvihetők, így míg az egyik pólón megjelenhetnek hagyományos festékkel, addig a másikon akár világító réteget is létre lehet hozni. Éppen ebben rejlik a dolog nagyszerűsége, hiszen a ruhaneműk akár több alkalomra megfelelő követelmények szerint készülhetnek el, mindig az igényekre szabva. A pólók szitanyomása tartós és minőségi eredménnyel kecsegtet, amire valóban megéri beruházni akár nagy tételben is.

A pólók szitanyomása terén is szeretné, ha gondosan végzett, tökéletes munkát látna viszont? Akkor érdemes hozzánk fordulnia! Várjuk jelentkezését – ossza meg velünk ötleteit, igényeit, és mi megvalósítjuk azokat!

Póló szitanyomás – Ha széleskörű lehetőségeket keres! A szitanyomás egyik hatalmas előnye, hogy nagyon tág határok között lehet a segítségével alkotni, ami annak köszönhető, hogy hatalmas változatosság van a lehetséges hordozóanyagokat illetően és a festékek terén is. A pólók szitanyomása nem új keletű technika, de éppen ezért roppant kiforrott és hatékony módszerekkel dolgozunk, mikor ilyen típusú munkát bíznak ránk. A grafikák a textilre akár több formában is felvihetők, így míg az egyik pólón megjelenhetnek hagyományos festékkel, addig a másikon akár világító réteget is létre lehet hozni. Éppen ebben rejlik a dolog nagyszerűsége, hiszen a ruhaneműk akár több alkalomra megfelelő követelmények szerint készülhetnek el, mindig az igényekre szabva. A pólók szitanyomása tartós és minőségi eredménnyel kecsegtet, amire valóban megéri beruházni akár nagy tételben is. A pólók szitanyomása terén is szeretné, ha gondosan végzett, tökéletes munkát látna viszont? Akkor érdemes hozzánk fordulnia! Várjuk jelentkezését – ossza meg velünk ötleteit, igényeit, és mi megvalósítjuk azokat!

Kapcsolat

Texolen Kft.

Személyesen:
Texolen szita- és tamponnyomó műhely
6300 Kalocsa, Szent István út 22.

Telefonon:
+36 30/210-51-33
+36 30/90-55-300

E-mailben:
szitanyomas@texolen.hu
info@szita-emblemazas.hu

Minden jog fenntartva. | Impresszum
Telefon: +36 30/90-55-300
E-mail: info@szita-emblemazas.hu